![]() |
Çerez Menü-1
Bugün bir içecek,bir yemek yapacağız.
Haydi işimizin başına: Kayısı Kompostosu: MALZEMELER 250 gr Kuru Kayısı 6 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tozşeker HAZIRLANIŞI Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin. Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın. Bugün çorba yapacağız.Çorbamızın adı Düğün Çorbası: MALZEMELER 1/2 kg koyun (kuzu) eti, yağsız 1 çay kaşığı kırmızı biber 9 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurta sarısı 12 su bardağı su 1 adet limon 150 gr un biber tuz HAZIRLANIŞI Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin. 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın. Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın. Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın. Pişen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabına boşaltın. 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın. Haydi afiyet olsun... Başka menüde görüşmek üzere... Emeğe ve aşçıya saygıyıda unutmayınız |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.