Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Yemekleri - Dünya MutfağıÇin Yemekleri - Dünya Mutfağı ÇİN USULÜ KIZARMIŞ PİLAV
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın Mantar, havuç, zencefil ve balıkları temizleyip kıyın Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, balık, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın Sıcak olarak servis yapın |
Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Yemekleri - Dünya MutfağıŞAVARMA
Tavuk göğüslerini tencereye koyun ve iyice haşlayın Tavuklar haşlanırken bir tavada salçalı sosunuzu hazırlayın, yani yağınızın tamamını tavaya koyun, salçanızı ve dilediğiniz kadar da pulbiberinizi ekleyin, hafif kavurun lütfen yakmayın Ayrıca kasedeki yoğurdunuza mayonez, sarımsak, nane, tuz ilave edin ve ikinci sosunuzu da hazırlayın Haşlanmış olan tavuklarınızı sudan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyin Teflon bir tencereye dilimlediğiniz tavuk parçalarını koyun kısık ateşte arasıra karıştırarak kızarmasını sağlayın Bu işlem sırasında kesinlikle yağ koymayın Ekmeğinizin içini açın hazırladığınız salçalı sostan dilediğiniz kadar sürün ve tavukları da koyun Eğer mikro dalga fırınınız varsa ona koyup ekmeği yumuşayacak şekilde ısıtın Fırınınız yoksa tavukları pişirdiğiniz tencereye tavukların üzerine koyun ve ekmeğinizi hem yumuşatın hem de ısıtın Bu işlemden sonra ekmeğinize yoğurtlu sosunuzdan sürün ve yiyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|