ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898439)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:20 PM

Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı
 
Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı

ÇİN USULÜ KIZARMIŞ PİLAV
  • 600 gr basmati pirinç
  • 150 gr mantar
  • 2-3 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gr ayıklanmış balık
  • 50 gr taze zencefil
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
  • 200 gr taze soğan
  • Yeteri kadar tuz

Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın. Mantar, havuç, zencefil ve balıkları temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, balık, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:20 PM

Çin Yemekleri - Dünya Mutfağı
 
ŞAVARMA
  • 3 parça tavuk göğsü
  • Kişi sayısı kadar yuvarlak taş fırın ekmeği
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz nane. pulbiber
  • Tuz

Tavuk göğüslerini tencereye koyun ve iyice haşlayın. Tavuklar haşlanırken bir tavada salçalı sosunuzu hazırlayın, yani yağınızın tamamını tavaya koyun, salçanızı ve dilediğiniz kadar da pulbiberinizi ekleyin, hafif kavurun lütfen yakmayın. Ayrıca kasedeki yoğurdunuza mayonez, sarımsak, nane, tuz ilave edin ve ikinci sosunuzu da hazırlayın. Haşlanmış olan tavuklarınızı sudan çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyin. Teflon bir tencereye dilimlediğiniz tavuk parçalarını koyun kısık ateşte arasıra karıştırarak kızarmasını sağlayın. Bu işlem sırasında kesinlikle yağ koymayın. Ekmeğinizin içini açın hazırladığınız salçalı sostan dilediğiniz kadar sürün ve tavukları da koyun. Eğer mikro dalga fırınınız varsa ona koyup ekmeği yumuşayacak şekilde ısıtın. Fırınınız yoksa tavukları pişirdiğiniz tencereye tavukların üzerine koyun ve ekmeğinizi hem yumuşatın hem de ısıtın. Bu işlemden sonra ekmeğinize yoğurtlu sosunuzdan sürün ve yiyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.