![]() |
İspanaklı Volovan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı VolovanMALZEMELER: 8 Yaprak Milföy Hamuru 500 gr Ispanak ( sadece yaprak kısımları ) 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz tuz, karabiber Yarım su bardağı kaşar peyniri ( rendelenmiş) 1 yumurta sarısı ![]() YAPILIŞI: 1) Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın ![]() ![]() 2) Milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine yerleştirin ![]() 3) Bir bardak ( su bardağı ) yardımı ile 8 tane yuvarlak çıkartın ![]() ![]() 4) Büyük hamurların üzerine içi boş hamurları yerleştirin ![]() ![]() 5) Volovan hamurları yağlı kagıda yerleştirin ![]() ![]() 6) Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun ![]() 7) Ispanakları ekleyip bir kaç dakika kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın ![]() ![]() ![]() 8) Fırında pişmiş volovanların ortasındaki boşluklara ıspanaklı karışımı paylaştırın ![]() ![]() ![]() 9) 180 dereceli fırında peynirler eriyıp kızarana kadar bekletin ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|