|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharatlı, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Baharatlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBaharatlı patates Baharatlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 20 gram margarin 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 3/4 litre sebze suyu 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı hardal 300 gram salatalık 100 ml ![]() 1/2 demet taze soğan muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, 2 cm ![]() ![]() ![]() Sebze suyunu ilave edip, ağzı açık olarak 30 dakika hafif hafif kaynatın ![]() Yumurtaları 10 dakika kaynatın, soğuk suya tutun, soyun ve kıyın ![]() Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarıp dilimleyin ![]() Pişme süresinin 20 ![]() ![]() ![]() Kremşanti ve hardal ile püre haline getirin ![]() ![]() Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() Servis yapmadan hemen önce kıyılmış yumurta ile taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpin ![]() Taneli hardal bulamadığınız taktirde çok acı olmayan bir cins normal hardal kullanın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|