![]() |
Baharatlı Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Baharatlı patates
Baharatlı patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 20 gram margarin 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 3/4 litre sebze suyu 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı hardal 300 gram salatalık 100 ml. kremşanti 1/2 demet taze soğan muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun, 2 cm. büyüklüğünde küblere doğrayın ve kızgın yağda çevirin. Kekik, muskat ve kimyonla tatlandırın. Sebze suyunu ilave edip, ağzı açık olarak 30 dakika hafif hafif kaynatın. Yumurtaları 10 dakika kaynatın, soğuk suya tutun, soyun ve kıyın. Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarıp dilimleyin. Pişme süresinin 20. dakikasında 400 gr. patates ve 1/4 litre suyunu tencereden alın. Kremşanti ve hardal ile püre haline getirin. Salatalık dilimlerini tencereye koyun. Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis yapmadan hemen önce kıyılmış yumurta ile taze soğanın kıyılmış yeşil uçlarını serpin. Taneli hardal bulamadığınız taktirde çok acı olmayan bir cins normal hardal kullanın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.