|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, hindistancevizi, malzemesi, sebze, sütlü, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHindistancevizi sütlü sebze Hindistancevizi sütlü sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 415 kalori Malzemeler: 4 adet piliç göğsü 200 gram arpacık soğanı 200 gram taze soğan 1 adet kırmızı acı biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı köri 4 ml tavuk suyu 300 ml hindistan cevizi sütü 1/2 adet limon suyu 100 ml krema 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve 1 cm büyüklükte doğrayın Taze soğanı temizleyin ve yalnız açık yeşil ve beyaz kısımlarını 1 cm kalınlıkta dilimleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın Karnabaharı yıkayın ve küçük tomurcuklarına ayırın Biberleri yıkayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın, zarını çıkarıp ve 2 cm büyüklükte doğrayın Zencefili soyun ve ince ince rendeleyin Geniş bir tencerede yağı kızdırın Zencefil ve sebzeleri hafifçe kızartın Sebze suyu ve hindistancevizi sütünü ilave edin Hafif ateşte 20 dakika pişirin Kimyon, kişniş, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın Bu arada basmati pirincini de ambalajındaki tarife göre haşlayın ve sebzenin yanında servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|