ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781417)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:18 PM

Hindistancevizi Sütlü Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Hindistancevizi sütlü sebze
Hindistancevizi sütlü sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
415 kalori Malzemeler:

4 adet piliç göğsü
200 gram arpacık soğanı
200 gram taze soğan
1 adet kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı köri
4 ml. tavuk suyu
300 ml. hindistan cevizi sütü
1/2 adet limon suyu
100 ml. krema
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve 1 cm. büyüklükte doğrayın.
Taze soğanı temizleyin ve yalnız açık yeşil ve beyaz kısımlarını 1 cm. kalınlıkta dilimleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın. Karnabaharı yıkayın ve küçük tomurcuklarına ayırın.
Biberleri yıkayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın, zarını çıkarıp ve 2 cm. büyüklükte doğrayın. Zencefili soyun ve ince ince rendeleyin.
Geniş bir tencerede yağı kızdırın. Zencefil ve sebzeleri hafifçe kızartın. Sebze suyu ve hindistancevizi sütünü ilave edin.
Hafif ateşte 20 dakika pişirin. Kimyon, kişniş, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Bu arada basmati pirincini de ambalajındaki tarife göre haşlayın ve sebzenin yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.