|
|
Konu Araçları |
sultan, tacı, tarif, tarifi, tatlısı, tatlısının, yapılışısultan |
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı TarifSultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışı - Sultan Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının YapılışıSultan Tacı Tatlısı Tarif Malzemeler; Şurup için; • 425 gr toz seker(2,5 su bardağı) • 800 ml (4 su bardağı su ) • 1 tatlı kasığı limon suyu Hamur için; • 1 yumurta • 250 gr tereyağı • 1 su bardağı irmik • 1 cay bardağı seker • yeterince un (2-2,5 su bardağı) • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya bulamak için; • 1 su bardağı sut • 1 su bardağı haşhaş tohumu Üzeri için: 1 su bardağı yarım ceviz taneleri Yapılışı: Öncelikle şurubunu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve suyu katarak arada bir karıştırarak kaynatınızTenceredeki karışımımız kaynamaya başladığı an üzerine limon ekleyelimLimon ekledikten 5 dk sonra tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakalımDaha sonrada seker,vanilya kabartma tozu,yumurta, tereyağı,irmik , ve unu iyice yoğuralım fakat yoğururken unumuzu azar azar koyalımki yumuşaklığımızı ayarlayalımDaha sonrada hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar koparıp önce süte sonra haşhaşa bulayarak yağlanmış fırın tepsimize koyalımHazırda duran ceviz tanelerimizide süte batırara hazırladığımız parçaların üzerine batıralımDaha sonrada önceden hazırladığımız sıcak fırınımızda 180 derecede kızarana kadar pişirelimPişme işlemi bittikten sonra fırından çıkartın ve 5 dk beklettikten sonra üzerine soğuk şurubunu dökelim Alıntı Afiyet olsunnn |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|