ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781160)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:19 PM

Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışısultan Tacı Tatlısı Tarif
 
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının Yapılışı - Sultan Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır
Sultan Tacı Tatlısı Tarifi - Sultan Tacı Tatlısının YapılışıSultan Tacı Tatlısı Tarif

Malzemeler;
Şurup için;
• 425 gr toz seker(2,5 su bardağı)
• 800 ml (4 su bardağı su )
• 1 tatlı kasığı limon suyu
Hamur için;
• 1 yumurta
• 250 gr tereyağı
• 1 su bardağı irmik
• 1 cay bardağı seker
• yeterince un (2-2,5 su bardağı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
bulamak için;
• 1 su bardağı sut
• 1 su bardağı haşhaş tohumu
Üzeri için: 1 su bardağı yarım ceviz taneleri

Yapılışı:

Öncelikle şurubunu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve suyu katarak arada bir karıştırarak kaynatınız.Tenceredeki karışımımız kaynamaya başladığı an üzerine limon ekleyelim.Limon ekledikten 5 dk sonra tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Daha sonrada seker,vanilya kabartma tozu,yumurta, tereyağı,irmik , ve unu iyice yoğuralım fakat yoğururken unumuzu azar azar koyalımki yumuşaklığımızı ayarlayalım.Daha sonrada hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar koparıp önce süte sonra haşhaşa bulayarak yağlanmış fırın tepsimize koyalım.Hazırda duran ceviz tanelerimizide süte batırara hazırladığımız parçaların üzerine batıralım.Daha sonrada önceden hazırladığımız sıcak fırınımızda 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Pişme işlemi bittikten sonra fırından çıkartın ve 5 dk beklettikten sonra üzerine soğuk şurubunu dökelim.

Alıntı

Afiyet olsunnn



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.