|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, istakoz, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı |
![]() |
Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli ıstakoz çorbası Sebzeli ıstakoz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 6 kişilik Malzemeler: 50 gram pırasa 90 ml ![]() 600 gram patates tuz 200 gram sultani bezelye 8 adet jumbo karides 50 gram süt kreması 45 ml ![]() 1 tatlı kaşığı salça 1 adet çubuk vanilya 4 dal tarhun otu karabiber 2 adet haşlanmış istakoz 160 gram kereviz 100 gram taze rezene 150 gram soğan 300 gram havuç 30 gram toz keraviye Hazırlanışı: Haşlanmış ıstakozun kıskaçları, kafası ve kuyruğunu gövdeden ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasayı temizleyin, kerevizi soyun ![]() ![]() Büyükçe bir tencerede zeytinyağını kızdırın, ıstakoz kabuklarını harlı ateşte 10 dakika kavurun ![]() ![]() Salça, sebzeler ve keraviyeyi de koyup,10 dakika daha kavurun ![]() ![]() 4 litre su ilave edin ve kısık ateşte 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuçları soyun, ince verev dilimlere kesin ![]() Patatesleri soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin ![]() ![]() Sultani bezelyeleri 2 cm ![]() ![]() ![]() Istakoz etini küçük parçalara doğrayın ![]() ![]() Istakoz suyunu ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve özünü kazıyın ![]() Özün yarısını çorbaya katın, yarısını krema ile karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|