Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hazırlanışı, istakoz, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı

Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli İstakoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Sebzeli ıstakoz çorbası
Sebzeli ıstakoz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

50 gram pırasa
90 ml zeytinyağı
600 gram patates
tuz
200 gram sultani bezelye
8 adet jumbo karides
50 gram süt kreması
45 ml kırmızı şarap
1 tatlı kaşığı salça
1 adet çubuk vanilya
4 dal tarhun otu
karabiber
2 adet haşlanmış istakoz
160 gram kereviz
100 gram taze rezene
150 gram soğan
300 gram havuç
30 gram toz keraviye

Hazırlanışı:

Haşlanmış ıstakozun kıskaçları, kafası ve kuyruğunu gövdeden ayırın Kabukları makasla kesip etlerini çıkartın Bağırsaklarını temizleyin, soğuk suyla yıkayın Üstünü nemli bir bezle örterek buzdolabında bekletin Kabuklarını iri parçalara kıyın
Pırasayı temizleyin, kerevizi soyun Rezeneyi ortadan ikiye kesin, soğanı soyun ve hepsini irice küp şeklinde doğrayın
Büyükçe bir tencerede zeytinyağını kızdırın, ıstakoz kabuklarını harlı ateşte 10 dakika kavurun Ateşi kısıp 20 dakika daha kavurun
Salça, sebzeler ve keraviyeyi de koyup,10 dakika daha kavurun Şarabı ekleyin, alkolü uçana kadar kaynatın
4 litre su ilave edin ve kısık ateşte 15 saat pişirin Süzgeçten geçirip tekrar 18 litre kalana kadar kaynatın Süzgecin üzerine yayılmış tülbentten geçirin Tuz ve karabiber ekin
Havuçları soyun, ince verev dilimlere kesin
Patatesleri soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Soğuk suyun içinde bekletin
Sultani bezelyeleri 2 cm, rezeneyi 1 cm eninde kesin
Istakoz etini küçük parçalara doğrayın Karidesleri temizleyin, ortadan ikiye kesin, bağırsaklarını temizleyin
Istakoz suyunu ısıtın Patatesleri 15 dakika haşlayın Haşlama süresinin 10 dakikasında havuç ve rezeneyi, 12 dakikasında sultani bezelyeleri, son 3 dakikasında da ıstakoz ve karidesi ilave edin
Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve özünü kazıyın
Özün yarısını çorbaya katın, yarısını krema ile karıştırın Çorbayı tabaklara paylaştırın, üzerine krema ve tarhun otu yaprakları koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.