|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, köri, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı |
Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli köri çorbası Sebzeli köri çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram çorbalık sebze(havuç kere kilogram çorbalık sebze(havuç mayd kilogram çorbalık sebze(havuç 30 gram kurutulmuş mantar 3 yemek kaşığı portakal suyu 5 yemek kaşığı köri 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu 1 adet piliç 1/2 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Pilici 2 lt kaynar tuzlu suda orta ateşte 1 saat kaynatın![]() Çorbalık sebzeleri temizleyin, 150 gr havuç, 100 gr pırasa ve 100 gr maydanozu ayırıp bir kenara alın![]() Kalanını iri doğrayın ve 30 dakika sonra pilici haşladığınız tencereye katın ![]() Haşlama süresi sonunda pilici dışarı alın ve soğumaya bırakın Haşlama suyunu da bir süzgeçten geçirip bir kaba alın![]() Kurutulmuş mantarı 30 dakika portakal suyunda yumuşatın, süzün ve iri iri doğrayın Ayırdığınız havuç, pırasa ve maydanozu 5 cm uzunlukta ve 1/2 cm eninde şeritlere kesin Piliç etini kemiklerinden ayırın, deri, yağ, kıkırdak ve sinirlerini atın Eti 1,5 cm büyüklükte küb küb doğrayın![]() Köri karışımını yumuşattığınız mantarlar ve içinde beklettiğiniz portakal suyu ile bir tencereye koyun ve 1 dakika kaynatın Tavuk suyu, yeşil limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın![]() Maydanoz ve havuçları bunun içinde 5 dakika haşlayın, pırasa şeritleri ve piliç etini de ilave edip tekrar 1-2 dakika kaynatın Kişniş yapraklarını saplarından ayırın ve ince doğrayın Çorbaya maydanoz serpip bekletmeden servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|