ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781039)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:00 PM

Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Sebzeli köri çorbası
Sebzeli köri çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram çorbalık sebze(havuç
kere kilogram çorbalık sebze(havuç
mayd kilogram çorbalık sebze(havuç
30 gram kurutulmuş mantar
3 yemek kaşığı portakal suyu
5 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
1 adet piliç
1/2 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı:
Pilici 2 lt. kaynar tuzlu suda orta ateşte 1 saat kaynatın.
Çorbalık sebzeleri temizleyin, 150 gr. havuç, 100 gr. pırasa ve 100 gr. maydanozu ayırıp bir kenara alın.
Kalanını iri doğrayın ve 30 dakika sonra pilici haşladığınız tencereye katın.
Haşlama süresi sonunda pilici dışarı alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu da bir süzgeçten geçirip bir kaba alın.
Kurutulmuş mantarı 30 dakika portakal suyunda yumuşatın, süzün ve iri iri doğrayın. Ayırdığınız havuç, pırasa ve maydanozu 5 cm. uzunlukta ve 1/2 cm. eninde şeritlere kesin. Piliç etini kemiklerinden ayırın, deri, yağ, kıkırdak ve sinirlerini atın. Eti 1,5 cm. büyüklükte küb küb doğrayın.
Köri karışımını yumuşattığınız mantarlar ve içinde beklettiğiniz portakal suyu ile bir tencereye koyun ve 1 dakika kaynatın. Tavuk suyu, yeşil limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın.
Maydanoz ve havuçları bunun içinde 5 dakika haşlayın, pırasa şeritleri ve piliç etini de ilave edip tekrar 1-2 dakika kaynatın. Kişniş yapraklarını saplarından ayırın ve ince doğrayın. Çorbaya maydanoz serpip bekletmeden servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.