Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, havuç, hazırlanışı, malzemesi, soğuk, tarifi, yapılışı

Soğuk Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğuk Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Soğuk havuç çorbası
Soğuk havuç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram havuç
100 gram soğan
400 ml sebze suyu
400 ml hindistancevizi sütü
3 diş sarmısak
45 ml limon suyu
30 gram zerdeçal tozu
20 gram şeker
30 ml sıvı yağ
2 adet küçük acı yeşil biber
tuz

Hazırlanışı:
Soğan ve sarmısağı soyun, iri küp şeklinde doğrayın
Acı yeşil biberleri halkalar şeklinde doğrayın
300 gr havucu soyun, iri rendeleyin, şeker, tuz, zerdeçal ve limon suyu ile karıştırın Kalan 100 gr havucu ince şeritler halinde kesin
Sıvı yağı tavada kızdırın Soğan ve sarmısağı 1 dakika kavurun Tavaya rendelenmiş havuçlu karışım, sebze suyu ve hindistancevizi sütü ilave edin, 5 dakika orta ateşte pişirin
Çorbayı robottan geçirip püre haline getirin Tabaklara paylaştırın, havuç şeritleri ve biber halkaları ile süsleyip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.