|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı, yayla |
Yayla Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYayla çorbası Yayla çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dk 6-8 kişilik Malzemeler: 6 su bardağı et usuyu 3 yemek kaşığı tereyağı 70 gram pirinç 500 gram yoğurt 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurta sarısı tuz nane Hazırlanışı: Et suyunu kaynatıp içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave edin Pirinci ayıklayıp yıkayın ve kaynayan et suyuna katın 25 dakika pişirin Diğer tarafta bir kase içinde yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice karıştırın Pirinçler pişince yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya katın 15 dakika sonra ateşten alın Kalan tereyağını eritin, nane ile karıştırıp, çorba ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|