|
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, italya, malzemesi, soğan, tarifi, usulü, yapılışı |
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesiİtalya usulü soğan çorbası İtalya usulü soğan çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram soğan 1 baş sarmısak 1/2 demet maydanoz 2 sap kekik 50 gram dolmalık fıstık 50 gram kaşar peyniri 5 yemek kaşığı zeytinyağı 12 dilim ekmek 4 adet yumurta 1 adet yeşil soğan 4 su bardağı et suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları ayıklayın, 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde doğrayın Sarmısakları soyup uzunlamasına dilimleyin 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tencerede soğan ve sarmısakları ağzı kapalı olarak hafif ateşte ara sıra karıştırarak 30 dk pişirin Et suyunu ilave edin; tuz, karabiber katıp ağzı açık olarak hafif ateşte dk kaynatın Bu arada maydanoz ve kekiği kıyın Tavaya yağ koymadan dolmalık fıstıkları pembeleştirin Kaşar peynirini irice rendeleyin Hepsini 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte mikserde püre haline getirin ve ekmelerin üzerine sürün Ekmekleri hafifçe yağladığınız tepsiye dizip önceden 200 c ısıtılmış fırının 2 Rafında 6-8 dk kızartın Yumurtaları 7-8 dk haşlayın, soyun, ikiye kesip üzerlerine kırmızı biber serpin Çorbayı tabaklara alın, ekmek ve yumurtaları ilave edip üzerlerine kıyılmış yeşillik ve yeşil soğan serpin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|