![]() |
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İtalya usulü soğan çorbası
İtalya usulü soğan çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram soğan 1 baş sarmısak 1/2 demet maydanoz 2 sap kekik 50 gram dolmalık fıstık 50 gram kaşar peyniri 5 yemek kaşığı zeytinyağı 12 dilim ekmek 4 adet yumurta 1 adet yeşil soğan 4 su bardağı et suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları ayıklayın, 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde doğrayın. Sarmısakları soyup uzunlamasına dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tencerede soğan ve sarmısakları ağzı kapalı olarak hafif ateşte ara sıra karıştırarak 30 dk pişirin. Et suyunu ilave edin; tuz, karabiber katıp ağzı açık olarak hafif ateşte dk kaynatın. Bu arada maydanoz ve kekiği kıyın. Tavaya yağ koymadan dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Kaşar peynirini irice rendeleyin. Hepsini 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte mikserde püre haline getirin ve ekmelerin üzerine sürün. Ekmekleri hafifçe yağladığınız tepsiye dizip önceden 200 c ısıtılmış fırının 2. Rafında 6-8 dk kızartın. Yumurtaları 7-8 dk haşlayın, soyun, ikiye kesip üzerlerine kırmızı biber serpin. Çorbayı tabaklara alın, ekmek ve yumurtaları ilave edip üzerlerine kıyılmış yeşillik ve yeşil soğan serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.