Dilbalığı Dolması |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilbalığı DolmasıDilbalığı dolması Dilbalığı dolması Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet dilbalığı 32 adet karides 1 demet maydanoz 130 gram tereyağı 20 adet domates 1 diş sarmısak 350 ml balık suyu 250 gram kremşanti 1 kilogram ıspanak 100 gram arpacık soğan 250 gram mantar 100 ml limon sirkesi tuz karabiber Dolma için balığın hazırlanışı Balığın derisini çıkarıp ortasını bıçakla kesin filetoları koparmadan ikiye ayırın Balığı ellerinizle tutarak kılçığını ortadan ikiye kırın Küçük keskin bir bıçak ile orta kılçığı çıkarın Kılçığın kenarlarını mutfak makası ile ayırın Hazırlanışı: Maydanozları ince ince kıyın 20 adet karidesi maydanozla birlikte 35 gr tereyağında kavurun Sarmısak ve balık suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin Kremşantiyi katıp tuz ve karabiber ile tatlandırın Dilbalığını temizleyip doldurmak üzere hazırlayın Ispanağı ayıklayıp yıkayın Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın ve 40 gr tereyağında kavurun Ispanağın suyunu iyice süzüp soğanlara ilave edin ve 4 dakika pişirin Mantarları küçük küçük doğrayıp 30 gr tereyağında kavurun Kalan 12 adet karidesi tuzlu suda haşlayın Dilbalığını ıspanak ve mantar ile doldurun Karidesleri üzerine serpip bir tepsiye yerleştirin Limon sirkesi ve tereyağını ilave edip üzerini folyo ile kapatın 200ø ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin Karides sosu ile servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|