Fesleğen Soslu Kalkan |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu KalkanFesleğen soslu kalkan Fesleğen soslu kalkan Hazırlama süresi 35 dk 4 kişilik Malzemeler: 600 gram kalkan fileto 1 adet limonun suyu 500 gram patates 50 gram minik soğan 250 ml sebze suyu 5 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml kremşanti 1/2 demet fesleğen tuz karabiber Balıklar çok çabuk pişerler Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir Hazırlanışı: Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın Soğanları soyun şeritlere kesin 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin Sebze suyu ve kremşanti ilave edip 15 dakika hafif hafif kaynatın Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada her iki taraflarını 4-5 dakika kızartın Fesleğenli sosla servis yapın Yanında domates sunabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|