Sosyal Yardım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sosyal Yardımsosyal yardım § 1- SOSYAL YARDIMLARIN TARİHİ GELİŞİMİ 3§ 2 - KORUMA KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR ![]() 51)Tüm muhtaç vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar 5a)Yardım Koşulları5 aa -Sosyal Güvenlik Kuruluşlarıyla Herhangi Bir İlgini Olmaması6 bb- Muhtaç Durumda Olmak veya Sosyal Teşvike İhtiyaç Duymak 7cc - Türkiye’de İkamet Ediyor Olmak 8b) Sağlanan Yardımlar8 c) Yardımların Sağlanması9 d) Yardımın Finansmanı11 2) Muhtaç yaşlı, malul ve sakatlara yapılan sosyal yardımlar 12a-Yardım koşulları13 aa - Yaşlı, Malûl veya Sakat Olma 13bb -Muhtaç Olma 15cc - TC Vatandaşı Olma 16dd - Başvuru 17b-Sağlanan Yardımlar17 aa - Aylık :17 bb - Sağlık hizmeti:18 c- Yardımın Finansmanı18 YAŞLILIK, MALULLÜK VE ÖLÜM AYLIK VE GELİRLERİNİN DEGİŞEN İKTİSADİ ŞARTLARA GÖRE AYARLANMASI AÇISINDAN 25 08 1999 GÜN VE 4447 SAYILI YASANIN YORUM VE ELEŞTİRİSİ19a- Aylıkların bağlanışları aşamasında mevcut iktisadi şartlara uygunluğu:22 b- Aylıkların işleyişi aşamasında değişen iktisadi şartlara göre ayarlanması25 3) Muhtaç sanatçılara yapılan yardımlar 27a) Yardım Koşulları27 aa - Sinema veya müzik sanatçısı olmak 27bb- Ortaya koyduğu eserle toplumda tanınmış olmak 28cc- Muhtaç olmak 28dd- Belirli suçlardan mahkum olmamış olmak 28ee- Türkiye'de ikamet belgesine sahip olmak 28b) Sağlanan yardım ![]() 28c) Yardımın sağlanması29 d) Yardımların finansmanı29 4) Doğal afetlerden zarar gören çiftçilere yapılan sosyal yardımlar 30a)Yardım koşulları30 aa- Doğal afet30 bb- Afet nedeni ile ürünlerin ve üretim olanaklarını önemli ölçüde bozulması30 cc- Afet nedeni ile muhtaç duruma düşme:31 b) Sağlanan yardımlar31 c) Yardımların Sağlanması31 d) Yardımların finansmanı32 5) Konut edindirmeye yönelik yardımlar 32a-Yardımın Nemalandırılıp Kullandırılması :37 b-Yardımın İlgiliye Ödenmesi38 6) Öğretmenliği desteklemeye yönelik yardımlar 39§ 3-TAZMİNAT KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR ![]() 391) Muhtaç Asker Ailelerine Yardım ![]() 392) Vatan Hizmetinde Bulunmuş İstiklâl Madalyası Sahiplerine Yardım ![]() 403) Görevleri Nedeni ile Yaralanan Yahut Ölen Bazı Kamu Görevlilerine Yardım 414) Yabancı Ülkelerde Türk Kültürüne Hizmet Eden Öğretmenlere Yardım ![]() 445) TSK’nin Bazı Görevlerinde Çalışanlara Yardım Verilmesi44 -KAYNAKÇA-46 |
|
|
|