![]() |
Affet Babacığım Masalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Affet Babacığım MasalıEvlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu ![]() bir fazlalık olduğunu düşünüyordu ![]() Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara ulaşıyordu ![]() Yine böyle bir tartışma anında; eşi, bütün bağları kopardı ve "Ya ben giderim, ya da baban bu evde kalmayacak" diyerek rest çekti ![]() ![]() ![]() ![]() Babası yüzünden çıkan tartışmalar dışında mutlu bir yuvası, sevdiği ve kendini seven bir eşi ve birde çocukları vardı ![]() Eşi için çok mücadele etmişti evliliği sırasında ![]() Ailesini ikna etmek için çok uğraşmış ve çok sorunlarla karşılaşmıştı ![]() ![]() Çaresizlik içinde ne yapacağını düşündü ve kendince bir çözüm yolu buldu ![]() avcılık merakı yüzünden kendisi için yaptırdığı kulübe tipi dağ evine götürecekti babasını ![]() Haftada bir uğrayacak ve ihtiyacı neyse karşılayacak, böylelikle eşiyle de bu tür sorunlar yaşamayacaktı ![]() Babasına lâzım olacak bütün malzemeleri hazırladıktan sonra yatalak babasını yatağından kaldırdı ve kucakladığı gibi arabaya attı ![]() "Baba bende seninle gelmek istiyorum" diye ısrar edince onu da arabaya aldı ve birlikte yola koyuldular ![]() Karakışın tam ortalarıydı ve korkunç bir soğuk vardı ![]() Kar ve tipi yüzünden yolu zor seçiyorlardı ![]() Minik Can, sürekli babasına "Baba nereye gidiyoruz ?" diye soruyor ama cevap alamıyordu ![]() Öte yandan; nereye götürüldüğünü anlayan yaşlı adamsa gizli gizli gözyaşı döküyor oğlu ve torununa belli etmemeye çalışıyordu ![]() Saatler süren zorlu yolculuktan sonra dağ evine ulaştılar ![]() ![]() dağ evi artık çürümeye yüz tutmuş, tavan akıyordu ![]() Barakanın bir köşesini temizledi hazırladı ve arabadan yüklendiği yatağı oraya itina ile serdi ![]() Sonra diğer malzemeleri taşıdı en son da babasını sırtlayarak yatağa yerleştirdi ![]() Tipi, adeta barakanın içinde hissediliyordu ![]() Barakanın içinde fırtına vardı adeta ![]() Çaresizlik içinde babasını izledi ![]() üşümeye başlamıştı ![]() birkaç battaniye getiririm diye düşündü ![]() Öyle üzgündü ki, dünya başına göçüyor gibiydi ![]() O, bu duygular içindeyken babası, yüreğine bıçak saplanmış gibiydi ![]() bir barakaya terk ediliyordu ![]() içi yanıyordu ama belli etmemeye çalışıyordu ![]() Minik Can ise olanlara hiçbir anlam veremiyordu ![]() Anlamsızca ama dedesinden ayrılacak olmanın vermiş olduğu üzüntüyle sadece seyrediyordu ![]() Artık gitme zamanıydı ![]() yanaklarını ve ellerini defalarca öptü ![]() Beni affet der gibi sarıldı, kokladı ![]() kendine hakim olamıyor ve hıçkıra hıçkıra ağlıyordu ![]() Buna mecburum der gibi baktı babasının yüzüne ve Can'ın elini tutup hızla barakayı terketti ![]() Arabaya bindiler ![]() Can yola çıktıklarında ağlamaya başladı, neden dedemi o soğuk yerde bıraktın diye ![]() Verecek hiçbir cevap bulamıyordu, annen böyle istiyor diyemiyordu ![]() Can: "Baba, sen yaşlandığında ben de seni buraya mı getireceğim?" diye sorunca dünyası başına yıkıldı ![]() deliler gibi geri çevirdi arabayı ![]() Barakaya ulaştığında "Beni affet baba ![]() babasının boynuna sarıldı ![]() çocuklar gibi hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı ![]() Oğlu: "Baba beni affet! Sana bu muameleyi yaptığım için beni affet!" diye hatasını belli ediyordu ![]() ![]() ![]() Babası oğlunun bu sözlerine en anlamlı cevabı veriyordu ![]() ![]() ![]() "Geri geleceğini biliyordum yavrum ![]() dağ başına atmadım ki, sen beni atasın ![]() ![]() ![]() Beni bu dağda bırakamayacağını biliyordum ![]() |
![]() |
![]() |
|