Kaymaklı Kırma Börek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kaymaklı Kırma BörekKaymaklı Kırma Börek Malzeme : 4 yufka 200 gr kıyma1 patates 2 soğan 1 tutam maydanoz tuzkarabiber sıvıyağ * Sosu için(1) 1 su b süt1 çay b sıvıyağ1 yumurta * Üst sosu için(2) 15 su b yoğurt1 su b kaymak1 yumurta Hazırlanışı : Ara sosu için bir kasede sütsıvıyağ ve yumurtaya karıştırın Başka bir kasede yoğurt kaymak ve yumurtayı karıştırın İç harcı için sıvıyadğ soğan ve kıymayı kavurun![]() Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozu tuz ve baharatları da ekleyin Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun![]() 1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin Yarıya gelince kıymalı harcı dökün Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun![]() Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin Daha sonra 2 numaralısosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pisirin ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|