ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kaymaklı Kırma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=97474)

Şengül Şirin 11-20-2009 01:46 PM

Kaymaklı Kırma Börek
 
1 Eklenti(ler)
Kaymaklı Kırma Börek


Malzeme :

4 yufka
200 gr. kıyma
1 patates
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuzkarabiber
sıvıyağ
* Sosu için(1)
1 su b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
* Üst sosu için(2)
15 su b. yoğurt
1 su b. kaymak
1 yumurta

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1258713952
Hazırlanışı :

Ara sosu için bir kasede sütsıvıyağ ve yumurtaya karıştırın. Başka bir kasede yoğurt kaymak ve yumurtayı karıştırın. İç harcı için sıvıyadğ soğan ve kıymayı kavurun.

Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin. Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozu tuz ve baharatları da ekleyin. Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun.

1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin. Yarıya gelince kıymalı harcı dökün. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.

Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin. Daha sonra 2 numaralı
sosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pisirin.http://www.main-board.net/images.gif:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.