Danimarka Mutfağı - Danimarka Salatası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Danimarka Mutfağı - Danimarka Salatası TarifiDanimarka Mutfağı-Danimarka Salatası Tarifi Malzemeler 300 gr pirinç maydanoz 300 gr midye sirke 300 gr karides sıvı yağ 200 gr bezelye un 1 küçük soğan tarçın 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 sap kereviz Yapılışı Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın![]() |
|
|
|