![]() |
Amerikan Mutfağı - Balkabağı Turtası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Mutfağı - Balkabağı Turtası TarifiAmerikan Mutfağı-BalKabağı Turtası Tarifi Malzemeler Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet KremŞanti 1 bardak Süt 1 bardak Tuz Yarım çay kaşığı Su 3 çorba kaşığı Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr ![]() Jelatin 12 gr ![]() Pudra şekeri 6 kaşık Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr ![]() Yapılışı Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun ![]() Üzerine jelatini serpin ![]() Kaseyi, kaynama kiv----- gelmis su dolu bir genis kaba oturtun ![]() Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin ![]() Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun ![]() Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın ![]() Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın ![]() Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun ![]() Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin ![]() *Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|