ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Amerikan Mutfağı - Balkabağı Turtası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936473)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:08 AM

Amerikan Mutfağı - Balkabağı Turtası Tarifi
 

Amerikan Mutfağı-BalKabağı Turtası Tarifi

Malzemeler

Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet

KremŞanti 1 bardak

Süt 1 bardak

Tuz Yarım çay kaşığı

Su 3 çorba kaşığı

Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı

Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet

Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı

Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr.

Jelatin 12 gr.

Pudra şekeri 6 kaşık

Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr.)

Yapılışı

Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun.

Üzerine jelatini serpin.

Kaseyi, kaynama kiv----- gelmis su dolu bir genis kaba oturtun.

Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin.

Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun.

Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın.

Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın.

Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun.

Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin.

*Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.