Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama TarifiMezgit Buğulama GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) • 1/2 kg mezgit • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 5 su bardağı su• 1/2 demet maydanoz • 3 adet marul yaprağı • Tuz ve karabiber ![]() Yapılışı: • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz![]() • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız![]() • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz![]() • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz![]() Sıcak servis yapınız ![]() • Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir![]() |
|
|
|