![]() |
Mezgit Buğulama - Mezgit Buğulama Tarifi
Mezgit Buğulama GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) • 1/2 kg mezgit • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1.5 su bardağı su • 1/2 demet maydanoz • 3 adet marul yaprağı • Tuz ve karabiber http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: • Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. • Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız. • Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz. • Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız. • Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir. Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.