İspanyol Böreği Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanyol Böreği Yemek Tarifiİspanyol Böreği Malzemeler 4 Adet yufka 4 Adet havuç 500 gr ıspanak yaprağı 250 gr pastırma 2 5 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı [*]Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun [*]Bir yufkayı mutfak tezgahına serin [*]Margarini eritip yufkayı yağlayın [*]İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın [*]Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın [*]Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin [*]Rulo şeklinde yayın [*]Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin [*]Üzerine yumurta sarısı sürün [*]Susam ve çörekotu serpin [*]Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin [*]Dilimleyerek servis yapın [/list] |
|
|
|