![]() |
İspanyol Böreği Yemek Tarifi
İspanyol Böreği Malzemeler 4 Adet yufka 4 Adet havuç 500 gr ıspanak yaprağı 250 gr pastırma 2.5 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı . [*]Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun. [*]Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. [*]Margarini eritip yufkayı yağlayın. [*]İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın. [*]Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın. [*]Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin. [*]Rulo şeklinde yayın. [*]Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin. [*]Üzerine yumurta sarısı sürün. [*]Susam ve çörekotu serpin. [*]Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. [*]Dilimleyerek servis yapın. [/list] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.