Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşuresi, girit, tarifi, yemek

Girit Aşuresi Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Girit Aşuresi Yemek Tarifi




Girit Aşuresi

250 gr aşurelik buğday

2,5 su bardağı toz şeker

10 adet kuru incir

1 portakal kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı dolma fıstığı

1 çay bardağı mısır

1 su bardağı kuru bakla

Tarçın

3 çorba kaşığı nişasta

2 veya 3 tane karanfil

SÜSLEMEK İÇİN

Nar, portakal, hindistan cevizi

Buğdayı soğuk su ile yıkayın Bol su ile tencereye koyun Ateşte kaynatın Ocağı söndürün ve bir gece bekletin Ertesi gün kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin Diğer tarafta baklaları süzün İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün Buğdayı ocaktan alın Ilınınca süzgeçten geçirin Bir tencereye alın posasını atın Nişastayı soğuk suyla açıp tencereye ekleyin Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin 15 dk kısık ateşte kaynatın İncir ve tarçını ilave edin Ateşten alın Kaselere paylaştırın soğuduktan sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.