![]() |
Girit Aşuresi Yemek Tarifi
Girit Aşuresi 250 gr. aşurelik buğday 2,5 su bardağı toz şeker 10 adet kuru incir 1 portakal kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 çay bardağı mısır 1 su bardağı kuru bakla Tarçın 3 çorba kaşığı nişasta 2 veya 3 tane karanfil SÜSLEMEK İÇİN Nar, portakal, hindistan cevizi Buğdayı soğuk su ile yıkayın. Bol su ile tencereye koyun. Ateşte kaynatın. Ocağı söndürün ve bir gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta baklaları süzün. İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün. Buğdayı ocaktan alın. Ilınınca süzgeçten geçirin. Bir tencereye alın posasını atın. Nişastayı soğuk suyla açıp tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. İncir ve tarçını ilave edin. Ateşten alın. Kaselere paylaştırın soğuduktan sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.