Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek TarifleriMalzemeler: * 1/2 kg ıspanak (temizlenip yıkanmış, doğranmış)* 3 orta boy patates (küp küp doğranmış) * 1 büyük kuru soğan (ince doğranmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 5 su bardağı su * 1 çorba kaşığı un * 2 adet tavuk suyu tableti (tavuk suyu da kullanabilirsiniz toplam su ölçüsünün yarısını oluşturacak şekilde) * 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1/2 kutu (100 ml ) hazır krema* Tuz * Fesleğen * Karabiber * Pulbiber Yapılışı: * Soğanı derin bir tencereye alın ve ayçiçek yağında pembeleşene kadar kavurun Unu ekleyip kavurmaya devam edin![]() * Daha sonra doğranmış ıspanakları ve dereotunu ilave edin, suyunu salıp hacmi küçülene kadar soğanlarla birlikte kavurun ![]() * Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin Biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu ekleyip tavuk bulyonları ilave edin![]() * 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayıp patatesler iyice yumuşadığında ateşi kısıp çorbayı el blenderından geçirip pürüzsüzleştirin![]() * Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk kadar pişirin![]() * Daha sonra kremayı, tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyerek tekrar blenderdan geçirin ve 5 dakika yüksek, 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin ![]() * Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine pulbiber serperek servis yapın Kruton ekmekle de servis yapabilirsinizalıntı |
|
|
|