Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, fransız, mutfağı, peynirli, soğan, tarifi, yemek

Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi




Malzemeler :
2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 kg ince kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim ekmek
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencerede yağı eritinSoğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun

Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın Tuzunu ve karabiberini ilave edin

Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün

Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi




ÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Malzemeler

10 su bardağı et suyu

200gr kuzu eti ya da koyun kaburgasının sıkı eti

4 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Terbiye İçin Malzemeler

2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı ılık çorba suyu

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir Servis yapılmak üzere kaselere alınır Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.