![]() |
Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi
Malzemeler : 2 çorba kaşığı soya yağı 1/2 kg. ince kıyılmış soğan 3 çorba kaşığı un 4 bardak et suyu 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 dilim ekmek Karabiber Tuz Hazırlanışı : Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun. Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın. |
Peynirli Soğan Çorbası (Fransız Mutfağı) Yemek Tarifi
ÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Malzemeler 10 su bardağı et suyu 200gr kuzu eti ya da koyun kaburgasının sıkı eti 4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Terbiye İçin Malzemeler 2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı ılık çorba suyu TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır. Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir. Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir. Servis yapılmak üzere kaselere alınır. Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.