Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Kuzu Etli Sadrazam Kayığı YapılışıOktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı Malzeme Listesi 6 Milföy 400 Gr Kuzu Eti1 Pk Mantar1 Soğan 2 Patates 5 Yeşil Biber 1 Kırmızı Biber 4 Domates 1 Kase Bezelye 1 Tutam Taze Kekik Sıvıyağ Tane Karabiber Tuz Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağını döküyoruz Doğranan etleri sıvıyağda kavuruyoruz Etleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Soğanı ve mantarları ince ince doğrayıp etlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz![]() Doğradığımız biberleri, domatesleri ve bezelyeleri etlerin üzerine döküyoruz Tuzunu, karabiberini ve kekiğinide ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz Harcımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz![]() Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup üst üste getiriyoruz Milföy hamurunu unlayıp merdane ile açıyoruz Yağladığımız geniş bir kalıbın ters kısmına milföy hamurunu örtüyoruz![]() Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip milföy hamurlarını pişiriyoruz Pişirdiğimiz milföy hamurunu fırından çıkartıyoruz![]() Hamuru kalıptan çıkartıp içerisine hazırlamış olduğumuz harcı döküp servis ediyoruz ![]() |
|
|
|