ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933357)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:52 PM

Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı
 

Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Tarifi , Oktay Usta Kuzu Etli Sadrazam Kayığı Yapılışı

Malzeme Listesi

6 Milföy

400 Gr. Kuzu Eti

1 Pk. Mantar

1 Soğan

2 Patates

5 Yeşil Biber

1 Kırmızı Biber

4 Domates

1 Kase Bezelye

1 Tutam Taze Kekik

Sıvıyağ

Tane Karabiber

Tuz

Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağını döküyoruz. Doğranan etleri sıvıyağda kavuruyoruz. Etleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ve mantarları ince ince doğrayıp etlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Doğradığımız biberleri, domatesleri ve bezelyeleri etlerin üzerine döküyoruz. Tuzunu, karabiberini ve kekiğinide ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Harcımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup üst üste getiriyoruz. Milföy hamurunu unlayıp merdane ile açıyoruz. Yağladığımız geniş bir kalıbın ters kısmına milföy hamurunu örtüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip milföy hamurlarını pişiriyoruz. Pişirdiğimiz milföy hamurunu fırından çıkartıyoruz.

Hamuru kalıptan çıkartıp içerisine hazırlamış olduğumuz harcı döküp servis ediyoruz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.