Hamsili Pilav - Artvin Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Pilav - Artvin Yemek TarifleriHAMSİLİ PİLAV MALZEME: Pirinç 4 su bardağı Pulbiber 2 çay kaşığı Hamsi 1 kg Kuru nane 2 çay kaşığı Soğan 2 adet Su 4 su bardağı Maydanoz 1 bağ Karabiber Patates 2 adet Tuz Havuç 2 adet Ayçiçek yağı 2 su bardağı YAPILIŞI: Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın Hamsileri yıkayıp süzgece çıkarın ve tuzlayın Soğanları maydanozları ince ince kıyın Patatesleri ve havuçları rendeleyin Suyu bir taşım kaynatıp sıcak tutun Yağı tencerede kızdırın Soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci katıp, soğanlarla birlikte 3 dakika daha kavurmayı sürdürün Patatesleri, havuçları, tuzu, karabiberi, pulbiberi, naneyi, maydanozu ekleyin, 5 dakika karıştırarak pişirin Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın Yuvarlak ve kenarlı bir tepsiyi yağlayın Hamsileri sırt kısımları alta gelecek biçimde tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız pirinçli harcı yayın Pirincin üzerini kalan hamsilerle kapatın Sıcak suyu gezdirip, tepsiyi fırına sürün Pilavı, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|