ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hamsili Pilav - Artvin Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930341)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:07 AM

Hamsili Pilav - Artvin Yemek Tarifleri
 

HAMSİLİ PİLAV

MALZEME:

Pirinç 4 su bardağı

Pulbiber 2 çay kaşığı

Hamsi 1 kg.

Kuru nane 2 çay kaşığı

Soğan 2 adet

Su 4 su bardağı

Maydanoz 1 bağ

Karabiber

Patates 2 adet

Tuz

Havuç 2 adet

Ayçiçek yağı 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Hamsileri yıkayıp süzgece çıkarın ve tuzlayın. Soğanları maydanozları ince ince kıyın. Patatesleri ve havuçları rendeleyin. Suyu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci katıp, soğanlarla birlikte 3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Patatesleri, havuçları, tuzu, karabiberi, pulbiberi, naneyi, maydanozu ekleyin, 5 dakika karıştırarak pişirin. Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın. Yuvarlak ve kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hamsileri sırt kısımları alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız pirinçli harcı yayın. Pirincin üzerini kalan hamsilerle kapatın. Sıcak suyu gezdirip, tepsiyi fırına sürün. Pilavı, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.