Tekir Balığı Tavası Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tekir Balığı Tavası Yemek TarifiTEKİR BALIĞI TAVASI Malzeme : 1 kg Tekirbalığı, 2 su bardağı kızartma yağı, 1 avuç un, tuz, limon, maydanoz Yapılışı: 1- Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz 2- Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz 3- Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız 4- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için ) 5- Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz 6- limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz ![]() |
|
|
|