Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, kroket, yapılır

Balık Kroket Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Kroket Nasıl Yapılır




Balık Kroket Nasıl Yapılır

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın Didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın

Malzemeler

1 su bardağı süt,

3 yemek kaşığı un,

250 gram haşlanmış balık,

2 yemek

kaşığı sıvı yağ,

yarım demet maydanoz,

2 yumurta,

yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi,

tuz,

karabiber,

galeta unu,

kızartma için sıvı yağ

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın Didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın Bir tencerede sıvı yağı ısıtın Unu ilave edin Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun Sütü ilave edin Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ateşten alınca hindistancevizi rendesini, balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün Sıcak servis yapın Bu tarifi yağı süzülmüş balık konservesi ile de deneyebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.