ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Kroket Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937453)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Balık Kroket Nasıl Yapılır
 

Balık Kroket Nasıl Yapılır

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın. Didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın

Malzemeler

1 su bardağı süt,

3 yemek kaşığı un,

250 gram haşlanmış balık,

2 yemek

kaşığı sıvı yağ,

yarım demet maydanoz,

2 yumurta,

yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi,

tuz,

karabiber,

galeta unu,

kızartma için sıvı yağ.

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın. Didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun. Sütü ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alınca hindistancevizi rendesini, balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın. Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın. Bu tarifi yağı süzülmüş balık konservesi ile de deneyebilirsiniz




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.