Ayva Reçeli Tarifi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Reçeli Tarifi Tatlı TarifiAYVA REÇELİ TARİFİ Malzemeler 15 kilo ayva 5 su bardağı su 15 kilo toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda 2 çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın Daha sonra cam kavanozlara boşaltın Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin |
|
|
|