Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, dondurma, karamelli, muzlu, tarifi, tatlı

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi




Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma


Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
346 kalori
Malzemeler:

75 gram şeker
180 gram siyah çikolata
500 ml sıvı krema
3 adet yumurta sarısı
250 ml espresso
2 yaprak jelatin
1/2 tatlı kaşığı aromalı kahve
20 gram pudra şekeri
karamelli dondurma
Hazırlanışı:
Mus için: Çikolataları benmaride eritin 60 ml kremayı ısıtın Şekeri karamelize edin Karıştırarak, kaynattığınız kremayı ekleyin, erimiş çikolataya yedirin Ilındıktan sonra, yumurta sarılarını katıp soğutun
* Soğutulmuş bir kapta, kalan kremayı çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip 6 kaba paylaştırın, buzdolabında bekletin
* Jöle için: Jelatinleri soğuk suya atın Kahve ve şekeri sıcak suda eritip jelatini ekleyin Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun
* Musları 1 top dondurma ve kahve jölesiyle süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi




YNİR KREMALI PASTA Malzemeler

7 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

2 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

2 su bardağı nescafeli süt

KREMA İÇİN

500 gr süt

10 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım kutu labne peyniri

2 çorba kaşığı kakao

PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ

Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın 5 dakika dinlendirin Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın Kabartma tozunu katın Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün Ve üzerini kağıda kaplayın Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın Geri kalan kremayla üzerini kapatın Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.