![]() |
Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma Hazırlama süresi 30 dakika 6 kişilik 346 kalori Malzemeler: 75 gram şeker 180 gram siyah çikolata 500 ml. sıvı krema 3 adet yumurta sarısı 250 ml. espresso 2 yaprak jelatin 1/2 tatlı kaşığı aromalı kahve 20 gram pudra şekeri karamelli dondurma Hazırlanışı: Mus için: Çikolataları benmaride eritin. 60 ml. kremayı ısıtın. Şekeri karamelize edin. Karıştırarak, kaynattığınız kremayı ekleyin, erimiş çikolataya yedirin. Ilındıktan sonra, yumurta sarılarını katıp soğutun. * Soğutulmuş bir kapta, kalan kremayı çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip 6 kaba paylaştırın, buzdolabında bekletin. * Jöle için: Jelatinleri soğuk suya atın. Kahve ve şekeri sıcak suda eritip jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun. * Musları 1 top dondurma ve kahve jölesiyle süsleyin. |
Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
YNİR KREMALI PASTA Malzemeler 7 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2 su bardağı un 1,5 paket kabartma tozu 2 su bardağı nescafeli süt KREMA İÇİN 500 gr süt 10 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım kutu labne peyniri 2 çorba kaşığı kakao PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın. 5 dakika dinlendirin. Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Kabartma tozunu katın. Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün. Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Ve üzerini kağıda kaplayın. Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın. Geri kalan kremayla üzerini kapatın. Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.