ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935870)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:01 AM

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
 

Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma


Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
346 kalori
Malzemeler:

75 gram şeker
180 gram siyah çikolata
500 ml. sıvı krema
3 adet yumurta sarısı
250 ml. espresso
2 yaprak jelatin
1/2 tatlı kaşığı aromalı kahve
20 gram pudra şekeri
karamelli dondurma
Hazırlanışı:
Mus için: Çikolataları benmaride eritin. 60 ml. kremayı ısıtın. Şekeri karamelize edin. Karıştırarak, kaynattığınız kremayı ekleyin, erimiş çikolataya yedirin. Ilındıktan sonra, yumurta sarılarını katıp soğutun.
* Soğutulmuş bir kapta, kalan kremayı çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip 6 kaba paylaştırın, buzdolabında bekletin.
* Jöle için: Jelatinleri soğuk suya atın. Kahve ve şekeri sıcak suda eritip jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun.
* Musları 1 top dondurma ve kahve jölesiyle süsleyin.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:01 AM

Muzlu, Karamelli Çikolatalı Dondurma Tatlı Tarifi
 

YNİR KREMALI PASTA Malzemeler

7 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

2 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

2 su bardağı nescafeli süt

KREMA İÇİN

500 gr süt

10 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım kutu labne peyniri

2 çorba kaşığı kakao

PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ

Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın. 5 dakika dinlendirin. Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Kabartma tozunu katın. Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün. Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Ve üzerini kağıda kaplayın. Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın. Geri kalan kremayla üzerini kapatın. Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.