10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Dağ Masalı Tatlısı
Bir Dağ Masalı tatlısı

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PARFE İÇİN
2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
75 GRAM MARGARİN
ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ
(DONDURULMUŞ OLABİLİR)
1 ADET KİVİ
1 ADET MUZ
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım Sadece dip kısmına un serpe*lim Yumurta aklanını sarılarından ayıralım Katıla-şıp, kar gibi olana dek çırpalmı Ayrı bir kapta yu*murta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çır*palım Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim Kar haline getirdiği*miz yumurta aklarını da ilave edelim Tahta bir ka*şıkla ağır ağır karıştıralım Hamuru kalıba boşalta*lım Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım 175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişi*rdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan he*men çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker) Soğu*yan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıra*lım Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım Islak kaseye pandispanya*nın ilk parçasını yerleştirelim Parfe için sütü ten*cereye alalım Süt ısınmadan unu azar azar ve ka*rıştırarak ekleyelim Yarım su bardağı şekeri ilave edelim Üzeri göz göz olmaya başladığında tencere*yi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım 75 gram margarini ekleyelim îyice çırpalım Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım Kremayı de*rin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üze*rine boşaltalım Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım Buzlukta bir kaç saat bekletelim Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım Üzerini dilediğiniz şe*kilde süsledikten sonra servis yapalım
|
|
|