ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bir Dağ Masalı Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935772)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:17 AM

Bir Dağ Masalı Tatlısı
 

Bir Dağ Masalı tatlısı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PARFE İÇİN
2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
75 GRAM MARGARİN
ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ
(DONDURULMUŞ OLABİLİR)
1 ADET KİVİ
1 ADET MUZ

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım. Sadece dip kısmına un serpe*lim. Yumurta aklanını sarılarından ayıralım. Katıla-şıp, kar gibi olana dek çırpalmı. Ayrı bir kapta yu*murta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çır*palım. Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim. Kar haline getirdiği*miz yumurta aklarını da ilave edelim. Tahta bir ka*şıkla ağır ağır karıştıralım. Hamuru kalıba boşalta*lım. Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım. 175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişi*rdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan he*men çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker). Soğu*yan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıra*lım. Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım. Islak kaseye pandispanya*nın ilk parçasını yerleştirelim. Parfe için sütü ten*cereye alalım. Süt ısınmadan unu azar azar ve ka*rıştırarak ekleyelim. Yarım su bardağı şekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olmaya başladığında tencere*yi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım. 75 gram margarini ekleyelim. îyice çırpalım. Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım. Kremayı de*rin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üze*rine boşaltalım. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım. Buzlukta bir kaç saat bekletelim. Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım. Üzerini dilediğiniz şe*kilde süsledikten sonra servis yapalım




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.