![]() |
Bir Dağ Masalı Tatlısı
Bir Dağ Masalı tatlısı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER 3 ADET YUMURTA YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT 1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ 1 SU BARDAĞI UN YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA YARIM PAKET KABARTMA TOZU 1 PAKET VANİLYA PARFE İÇİN 2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT YARIM SU BARDAĞI ŞEKER 3 ÇORBA KAŞIĞI UN 75 GRAM MARGARİN ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ (DONDURULMUŞ OLABİLİR) 1 ADET KİVİ 1 ADET MUZ HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım. Sadece dip kısmına un serpe*lim. Yumurta aklanını sarılarından ayıralım. Katıla-şıp, kar gibi olana dek çırpalmı. Ayrı bir kapta yu*murta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çır*palım. Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim. Kar haline getirdiği*miz yumurta aklarını da ilave edelim. Tahta bir ka*şıkla ağır ağır karıştıralım. Hamuru kalıba boşalta*lım. Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım. 175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişi*rdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan he*men çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker). Soğu*yan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıra*lım. Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım. Islak kaseye pandispanya*nın ilk parçasını yerleştirelim. Parfe için sütü ten*cereye alalım. Süt ısınmadan unu azar azar ve ka*rıştırarak ekleyelim. Yarım su bardağı şekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olmaya başladığında tencere*yi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım. 75 gram margarini ekleyelim. îyice çırpalım. Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım. Kremayı de*rin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üze*rine boşaltalım. Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım. Buzlukta bir kaç saat bekletelim. Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım. Üzerini dilediğiniz şe*kilde süsledikten sonra servis yapalım |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.