Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, çikolatalı, küpler, tarifi, tatlı

Acı Çikolatalı Küpler Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Çikolatalı Küpler Tarifi Tatlı Tarifi




Acı çikolatalı küpler tarifi






Deneyim: Zor

Süre: 120 dakika

Miktar: 32 adet

Kalori: 142

Yemek ID: 1226

Görüntülenme: 20

Eklenme Tarihi: 08022009

Malzemeler:

Hamur için: 75 gr tereyağı, 75 gr bitter kuvertür, 75 gr toz şeker, 1 kahve fincanı un, 30 gr çekilmiş badem, 4 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz
Harç için: 100 gr sütlü kuvertür, 125 gr bitter kuvertür, 150 ml krema, 50 gr tereyağı, 30 gr kırmızı pul biber
Ayrıca: 100 gr bitter çikolata, 100 gr bitter kuvertür, 100 ml krema, 60 ml portakal suyu, 60 ml çikolata likörü, 50 gr sütlü çikolata, 40 gr bal, 25 gr tereyağı

Hazırlanışı

Hamur için: Yumurtaların beyaz ve aklarını ayırın, kuvertürü benmaride eriterek ılımaya bırakın
Yumurta sarılarını, 25 gr toz şekerle mikserde iyice çırpın Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı çırpın ve kalan toz şekeri ilave ederek bir kaç dakika daha çırpın
Yumurta sarılarına, önce erimiş olan kuvertürü, sonra yumurta beyazlarını ekleyin Un ve kabartma tozunu üzerine eleyin, bademleri de katarak dikkatlice karıştırın
Elde ettiğiniz hamuru, 30x20 cm lik, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dk pişirin Tepsinin içinde soğumasını bekleyin
Harç için: 20 gr pul biberi havanda döverek, inceltin, kuvertürleri ince ince kıyın Kremayı pul biberle kaynatarak kuvertürlerin üzerine gezdirin Kuvertür eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın Tereyağını mikserde çırparak, artan pul biberle beraber karışıma ekleyin
Hamuru tepsiden çıkararak yatay olarak ikiye kesin, alt parçasını yeniden kağıt serili kalıba yerleştirin
Portakal suyu ve likörü karıştırarak, yarısı ile hamuru ıslatıp, biberli kuvertürü sürün Diğer hamuru üzerine kapatın, kalan likörlü karışımla ıslatın ve bir gece buzdolabında bekletin
Kuvertürü ince ince kıyın, krema, likör, bal ve tereyağını bir taşım kaynatın Tencereyi ateşten alarak kuvertüre ekleyin, eriyene kadar karıştırdıktan sonra başka bir kaba alarak soğumasını bekleyin
Hamuru kalıptan çıkarın, sıcak suya batırılmış bir bıçakla 4x4 cm lik karelere kesin, pasta ızgarasına yerleştirin Kuvertür karışımını yanlarından akacak şekilde karelerin üzerine paylaştırın Çikolatadan ince rulolar keserek karelerin üzerine serpin, sertleşmesi için buzdolabında bekletin Daha sonra yan yana kutuya yerleştirerek, serin ve kuru bir yerde 8-10 gün saklayın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.