ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Acı Çikolatalı Küpler Tarifi Tatlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935739)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:23 AM

Acı Çikolatalı Küpler Tarifi Tatlı Tarifi
 

Acı çikolatalı küpler tarifi



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Deneyim: Zor

Süre: 120 dakika

Miktar: 32 adet

Kalori: 142

Yemek ID: 1226

Görüntülenme: 20

Eklenme Tarihi: 08.02.2009

Malzemeler:

Hamur için: 75 gr. tereyağı, 75 gr. bitter kuvertür, 75 gr. toz şeker, 1 kahve fincanı un, 30 gr. çekilmiş badem, 4 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz
Harç için: 100 gr. sütlü kuvertür, 125 gr. bitter kuvertür, 150 ml. krema, 50 gr. tereyağı, 30 gr. kırmızı pul biber
Ayrıca: 100 gr. bitter çikolata, 100 gr. bitter kuvertür, 100 ml. krema, 60 ml. portakal suyu, 60 ml. çikolata likörü, 50 gr. sütlü çikolata, 40 gr. bal, 25 gr. tereyağı

Hazırlanışı

Hamur için: Yumurtaların beyaz ve aklarını ayırın, kuvertürü benmaride eriterek ılımaya bırakın.
Yumurta sarılarını, 25 gr. toz şekerle mikserde iyice çırpın. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı çırpın ve kalan toz şekeri ilave ederek bir kaç dakika daha çırpın.
Yumurta sarılarına, önce erimiş olan kuvertürü, sonra yumurta beyazlarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu üzerine eleyin, bademleri de katarak dikkatlice karıştırın.
Elde ettiğiniz hamuru, 30x20 cm. lik, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dk. pişirin. Tepsinin içinde soğumasını bekleyin.
Harç için: 20 gr. pul biberi havanda döverek, inceltin, kuvertürleri ince ince kıyın. Kremayı pul biberle kaynatarak kuvertürlerin üzerine gezdirin. Kuvertür eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Tereyağını mikserde çırparak, artan pul biberle beraber karışıma ekleyin.
Hamuru tepsiden çıkararak yatay olarak ikiye kesin, alt parçasını yeniden kağıt serili kalıba yerleştirin.
Portakal suyu ve likörü karıştırarak, yarısı ile hamuru ıslatıp, biberli kuvertürü sürün. Diğer hamuru üzerine kapatın, kalan likörlü karışımla ıslatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Kuvertürü ince ince kıyın, krema, likör, bal ve tereyağını bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alarak kuvertüre ekleyin, eriyene kadar karıştırdıktan sonra başka bir kaba alarak soğumasını bekleyin.
Hamuru kalıptan çıkarın, sıcak suya batırılmış bir bıçakla 4x4 cm. lik karelere kesin, pasta ızgarasına yerleştirin. Kuvertür karışımını yanlarından akacak şekilde karelerin üzerine paylaştırın. Çikolatadan ince rulolar keserek karelerin üzerine serpin, sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Daha sonra yan yana kutuya yerleştirerek, serin ve kuru bir yerde 8-10 gün saklayın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.