![]() |
Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz Dolması-Yemek TarifleriKereviz Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 4adet kereviz, 3adet havuç, 3adet soğan, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1adet limon, 1bardak sıcak su, ½ bardak zeytinyağı, tuz HAZIRLANIŞI Kerevizleri soyun ortadan bölün, içlerini oyun Havuçları ve patatesleri temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın Hepsini limonlu suda bekletin Soğanı doğrayın, 2kaşık yağda kavurun; bezelye, havuç ve patatesleri katıp soteleyin Kerevizleri süzerek tencere içine alın boşluk kısımlarına malzemeyi doldurun Kalan yağı gezdirin, 1bardak sıcak su katın, üzerine limon sıkıp orta ısıda pişirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz Dolması-Yemek TarifleriFESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen 2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı 50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz Karabiber FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|